Ден на репродуктивното здраве 2008

Денят на репродуктивното здраве в Стара Загора на 14 юни 2008 г. "Сърце под моето сърце" document.write("" + alltext + "");
http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz00.gif Ежегодната инициатива на сдружение Зачатие - Ден на репродуктивното здраве през тази година се проведе на 14 юни 2008 г. в град Стара Загора, в сградата на регионалната библиотека "Захарий Княжески", под мотото "Сърце под моето сърце".
В това уникално по рода си събитие водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве представиха свои постижения и проведоха безплатни консултации на над 150 двойки с репродуктивни проблеми.
http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz01.gif 

Срещата даде възможност на стотици двойки с репродуктивни проблеми да се срещнат в неформална обстановка с най-добрите специалисти по репродуктивна медицина и да получат адекватна информация по медицински, психологически, правни и финансови въпроси, засягащи техните репродуктивни права, да чуят новости в областта на репродуктивното здраве.
Откриването на Деня на репродуктивното здраве  започна под лиричните звуци от инструментите на младите  музиканти, възпитаници на Средно музикално училище "Христина Морфова" Стара Загора - Ивелина Цонева - пиано, Стамена Янчева - флейта, Кристина Динева - пиано.

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/pano06.gif Анна Зашева - председател на сдружение Зачатие, доц. д-р  Атанас Щерев - член на комисията по здравеопазване в народното събрание, специалист по репродуктивна медицина, д-р Павлета Табакова - акушер-гинеколог, председател на Българската асоциаця по стерилитет и репродуктивно здраве, проф. д-р Никос Прапас - специалист по ин витро оплождане от Гърция и доц. д-р Улун Улу - специалист от водеща клиника в областта от съседна Турция приветстваха организаторите и гостите на събитието.
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz03.gif 
Кметът на град Стара Загора, проф. д-р Светлин Танчев приветства участниците в събитието, като подчерта важността на на проблема и организирането на подобни инициативи. Председателят на Регионалната лекарска колегия - Стара Загора д-р Светослав Стоименов също присъства на срещата.

Във фоайето на регионалната библиотека "Захарий Княжески" гостите на събитието имаха възможност да изразят своите емоции и отношение към проблема върху бяло пано посредством думи и илюстрации. Щъркели, цветя, детелини, бебенца, сърчица и думи, написани с много любов, вплетоха върху белия лист надеждата, мечтите и вярата на всички мъже и жени, дошли от различни краища на страната да участват в тази инициатива.

Детайли от паното "Сърце под моето сърце"

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz25.gif http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz25.gif
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz25.gif http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz25.gif
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz25.gif http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz25.gif


Безплатни консултации за повече от 150 семейства с репродуктивни проблеми с водещи специалисти от България и Балканите

На втория етаж на фоайето на библиотеката бяха обособени открити консултативни центрове, където двойките можеха да получат безплатни консултации от най-добрите специалисти по репродуктивна медицина и ин витро оплождане в България, както и от специалисти в областта от нашите южни съседки - Гърция и Турция. Сдружение Зачатие изказва огромната си благодарност и възхищение към докторите, които отделиха от свободното си време и съботния ден да го посветят на безвъзмездна и благородна работа за семействата с репродуктивни проблеми. Това са д-р Явор Владимиров от Център за репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София", д-р Георги Стаменов, психолог Милена Божилова и д-р Иван Сигридов от клиника Надежда, доц. д-р Атанас Щерев, психолог Ани Коцева и д-р Мария Юнакова от Медицински център "Репродуктивно здраве, д-р Васил Даскалов  - Медикус Алфа, Пловдив; д-р Иван Дечев и д-р Мариела Даскалова - Медицински Университет, Пловдив, проф. д-р Никос Прапас и д-р Стела Прапас клиника Якентро, Солун,  д-р Даниел Димов и др. Това са хора с огромни добри сърца!  Искаме да благодарим и на момичетата, които старателно организираха консултациите и графика, така че всеки спокойно да изчака своя ред и да получи своята безплатна консултация.

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/konsult01.gifhttp://www.zachatie.org/drz2008/info/konsult02gifhttp://www.zachatie.org/drz2008/info/konsult03.gif


Конкурс за написана лична история "Сърце под моето сърце
"

Тази година за Денят на репродуктивното здраве бе организиран конкурс за написана лична история "Сърце под моето сърце".  Двадесет участнички изпратиха своите дълбоко лични, вълнуващи и прочувствени истории.
Жури в състав:  Г-жа Керана Ангелова, писател - председател на журито, д-р Сигридов, АГ - клиника "Надежда", д-р Лили Димитрова, Център за репродуктивна медицина и оплождане ин витро "София", Ани Коцева, психолог - Медицински център "Репродуктивно здраве" имаше нелеката задача да определи победителките в конкурса.
Победителките в конкурса са:

Първо място - Сърце под моето сърце - vanda
Второ място -  Сърце под моето сърце - lisko
Трето място - Вяра имам - f4eli4kata

Във форума бе проведен и избор на фаворит на публиката от историите в конкурса. В продължение на две седмици регистрираните потребители във форума имаха възможност да гласуват за до три истории, които те са обявили за свои фаворити. Историята, която посетителите на форума избраха за свой фаворит е:

Фаворит на публиката -  Сърце под моето сърце - du6ka

Всички истории, участвали в конкурса, са публикувани на адрес:

http://konkurs2008.zachatie.org

Сдружение Зачатие благодари на всички участници в конкурса "Сърце под моето сърце" за изключително въздействащите, емоционални и прекрасно написани истории. Дълбоко в себе си се надяваме, че всички те ще имат продължение - красиво, истинско и изпълващо живота ви,  туптящо сърце под всяко ваше майчино сърце!

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz04.gif
Ани Коцева, член на журито в конкурса за написана лична история "Сърце под моето сърце" благодари на участничките в конкурса.
http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz05.gif 
Анна Зашева, председател на сдружение Зачатие връчва наградата на спечелилата трето място участничка в конкурса "Сърце под моето сърце"
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz06.gif
Анна Зашева, председател на сдружение Зачатие връчва наградата на спечелилата второ място в  участничка в конкурса "Сърце под моето сърце"
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz07.gif
Победителката в конкурса "Сърце под моето сърце" - Ваня Александрова

Победителките в конкурса получиха Благодарствен лист от   сдружение Зачатие, сребърно колие с логото на Зачатие и ваучъри за финансиране на диагностика и лечение на репродуктивни проблеми на стойност 500, 800 и 1500 лева.


Финансиране на лечението на 5 семейства членове на сдружение Зачатие

Имаме удоволствието да ви съобщим, че за Деня на репродуктивното здраве сдружение Зачатие подпомогна финансово няколко от своите членове, които са поели по дългия и труден път към мечтаната си рожба.  Даренията бяха раздадени посредством жребий във вид на ваучъри за покриване на диагностични и лечебни процедури. Стойността на един ваучър е 1500 лева. 

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz08.gif http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz09.gif
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz10.gif http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz11.gif

Искаме да благодарим на рекламодателите в сайта на Зачатие, благодарение на които тези 5 семейства ще получат шанс, надежда и кураж към сбъдването на голямата си мечта - да станат родители. Благодарим за безвъзмездната помощ на екипите и ръководството на клиниите: Център за репродуктивна медицина и оплождане ин витро София - д-р Явор Владимиров,
Клиника "Надежда" - д-р Георги Стаменов;  Медицински център "Репродуктивно здраве" - доц. д-р Атанас Щерев; както и на нашите рекламодатели Натурфарма, МЛД Трейдинг, Organon, г-н Валентин Янев - пастети YANEFF, МЦ "Афродита", Julia Fertility Tester, Гедеон Рихтер, Екофарм, Трейдконсулт
 и всички други наши приятели и съмишленици, които отделиха време и средства, за да подпомогнат организирането на празника. Тази инициатива е факт  благодарение на Вашата подкрепа!

Дарения във вид на медикаменти за лечение на стерилитет на няколко двойки любезно предоставиха от МЛД Трейдинг и Натурфарма. Едно семейство ще получи възможност на безплатен курс на лечение с продуктите на МЛД трейдинг - гонадотропни хормони за стимулиране на овулацията при асистирани репродуктивни методи. Няколко семейства ще получат възможност за лечение на мъжки стерилитет с Proxeed Plus - съдържащ съставки, които подобряват олподителната способност на сперматозоидите, броя и подвижността им.
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz12.gif http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz13.gif

Дарения от сдружението за регионална библиотека "Захарий княжески" и Професионална гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" - гр. Стара Загора

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz14.gif Връчване на дарение - литература и материали, свързани с репродуктивното здраве от сдружение Зачатие на Регионална библиотека "Захарий Княжески" - гр. Стара Загора и на гимназистите от Професионална гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" - гр. Стара Загора. Книги, списания, печатни материали на репродуктивна тематика бяха предоставени от сдружение Зачатие на Старозагорската библиотека, а за учениците бяха предвидени материали свързани с превенцията на репродуктивните заболявания.


Пресконференция на сдружение Зачатие

Анна Зашева, председател на сдружение Зачатие и доц. д-р Атанас Щерев, председател на комисията по здравеопазване в народното събрание, специалист по репродуктивна медицина, отговаряха на въпроси на журналисти, свързани с проблемите на стерилитета и политиката на държавата по отношение на репродуктивното здраве и лечението на безплодието.


Доклади и презентации на специалисти по репродуктивна медицина

Водещи специалисти в областта на репродуктивното здраве у нас и в чужбина представиха свои доклади и презентации за последните прилагани методики в диагностиката, лечението на стерилитета и прилагането на асистираните репродуктивни методи.  
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz15.gif
Доц. д-р Атанас Щерев - МЦ "Репродуктивно здраве"
"Нови методики при прилагането на АРТ"
http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz16.gif 
Проф. д-р Никос Прапас - Iakentro, Солун, Гърция
"Iakentro - advanced medical center"

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz18.gif
Ани Коцева - психолог, МЦ "Репродуктивно здраве"
Да приемеш живот - психологически размисли по темата донорство на яйцеклетка
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz23.gif
Д-р Даниел Димов - акушер-гинеколог
Най-често задаваните въпроси от пациентки за безплодието
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz17.gif
Д-р Явор Владимиров

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz19.gif
доц. д-р Улун Улу - клиника UMUT, Истанбул, Турция
"Preimplantation genetic diagnosis and screening"

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz22.gif
Д-р Георги Стаменов - клиника "Надежда"
"Асистираната репродукция - истини, лъжи и малко клюки"
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz24.gif
Г-жа Радина Велчева, д-р Георги Стаменов
Представяне на книгата "Надеждата за дете" - автор д-р Георги Стаменов
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz20.gif
"Сливане"
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz21.gif
Г-жа Радина Велчева и г-жа Милена Божилова, клиника "Надежда"
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/kartina.gif "Национална програма за социална и психологическа адаптация на двойки с репродуктивни нарушения"

Картината "Сливане" нарисувана от групата момичета, участнички в Деня на репродуктивното здраве по време на презентацията на психолога Милена Божилова от клиника "Надежда" - подарък за сдружение Зачатие
http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz25.gif
Анна Зашева, председател на сдружение Зачатие и
д-р Мариела Даскалова, зам. председател
Финал на официалната част на Деня на репродуктивното здраве
 http://www.zachatie.org/drz2008/info/drz26.gif
Невероятно вкусната торта :)

Кетърингът за кафе-паузите в деня на събитието беше осигурен от Професионална гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" - гр. Стара Загора. Учениците бяха подготвили красиви и вкусни блюда, хапки, сладкиши, сандвичи и напитки за участниците и гостите на Деня на репродуктивното здраве.


В неформална обстановка събитието продължи в ресторант "Етно" до след полунощ

 http://www.zachatie.org/drz2008/info/kupon01.gifhttp://www.zachatie.org/drz2008/info/kupon02.gifhttp://www.zachatie.org/drz2008/info/kupon03.gif

Благодарим от сърце на всички хора от Стара Загора, които се включиха в организацията и бяха домакини на това прекрасно събитие, както и на организаторите и координаторите и от другите градове!
Благодарим на персонала на библиотеката "Захарий Княжески" за напълно безплатно предоставените ни зали и площи за консултации и презентации!
Благодарим на всички лекари, които всеотдайно консултираха абсолютно всяка двойка, която беше записана за тях!
Благодарим на специалистите за полезните, интересни и важни презентации!
Благодарим и на вас, мили гости, защото без вас Денят на репродуктивното здраве нямаше да е това, което беше!
Благодарим на всички, които допринесоха за това ползотворно и вълнуващо събитие!

Нека под всяко ваше добро сърце затупти съвсем скоро сърчицето на вашата прекрасна мечта!

Спонсори и приятели

Залата по време на пресконференцията

 За да видите видеоматериалите, посетете http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=881&Itemid=31





{START_COUNTER}