Най-важното е бебето ми да е здраво!

Със сигурност вече сте мислили за това. Като бъдеща майка най-важното нещо, което бихте пожелали  на бебето си да е здраво и щастливо. Ние имаме добра новина за вас - според последните изследвания само около 25% от развитието на вашето бебе са генетично предопределени. Това означава, че с Вашето поведение можете да повлияете  положително* на останалите  75%. Това е много добра и окуражаваща новина, нали?
 
Акушер-гинеколозите препоръчват да се взема  фолиева киселина – като част от режима на по-здравословен и балансиран начин на хранене - дори когато не  сте бременна, но планирате бебе! Важен е и факта, че много жени не могат да се възползват в пълна степен от фолиевата киселина в храната и организма им не може да е превърне в необходимия  Фолат, която единствено форма се усвоява  от детския организъм.
 
Поради това немската фирма Merck разработва продукта FEMIBION- единствения достъпен двукомпонентен продукт, който наред с чиста фолиева киселина съдържа и активен Фолат, патентован като Metafolin® Висококачествения Metafolin® е наличен в организма на бременната, без преди това да се преработва в организма и прави възможно всички бъдещи майки, независимо от техния метаболизъм, да имат достатъчно Фолат в кръвта. Благодарение и на останалите важни съставки които се съдържат във FEMIBION, Вие като бъдеща майка и  Вашето бебе сте осигурена по време на цялата бременност –от нейното планиране до края на лактацията.
 
FEMIBION, е най-препоръчвания продукт от акушер-гинеколозите в ЕС **!
 
* Положително върху бременността влияят факторите на здравословния начин на живот - например пълноценно хранене, движение, избягване на стреса, достатъчно сън.
 
Своевренния прием на фолиева киселина и Metafolin® - за здраво бебе
 
От момента на планиране на бременността, по време на нейното протичане и последвалото кърмене Фолатът е един от най-важните витамини, тъй като той е необходим за клетъчно делене и образуването на кръвта. Витамините от групата на витамин В се откриват в различни храни, като зелени листни зеленчуци, някои видове зеле, домати, краставици, печени изделия, пълнозърнени продукти и бобови растения. Въпреки това, Фолатът е много чувствителна витамин. Колкото по-дълго време се приготвя или съхранява храната, толкова повече намалява съдържанието на Фолат. Ето защо, дори при една балансирана диета не може да се осигури на организма достатъчно количество Фолат Това е особено трудно при бременност, когато нуждите се увеличават с 50 на сто.
 
 
Вече желаете да имате дете - трябва да подсигурите небходимия Фолат за Вашия организъм
 
Първите определящи етапи за развитие на детето се случват в момент, когато повечето жени дори не предполагат за бременността си. Например, невралната тръба се затваря между 22 и 28 ден на бременността и тогава се формират главния и гръбначен мозък.
Съгласно препоръките на германското дружество по хранене и СЗО следва да се вземат по 400 микрограма фолиева киселина на ден до четвъртата седмица на бременността. Но при това количество, за да се постигнат  постоянни и достатъчни нива на Фолат са необходими два до три месеца;от друга страна с 800 микрограма фолиева киселина на ден, нивата се постигат само за четири седмици, а това е определящо за невралната тръба.
 
FEMIBION 1  при планиране на бременност + по време на бременност 
съдържа 800 микрограма Фолат (400 микрограма фолиева киселина и съответното количество висококачествен Фолат Metafolin®), а също и други важни микроелементи. По този начин  FEMIBION 1 покрива изцяло нуждите на жените, които искат да имат дете, но и нуждите на жените през първия триместър на бременността.
 
Необходимата комбинация: Фолиева киселина и Metafolin®), 
 
Фолиевата киселина е синтетичен витамин, който в тялото се превръща  във Фолат. Човешкото тяло се нуждае от Фолат в периода на растеж и при процесите  на клетъчно делене, като си го доставя с храната. Приемът на фолиева киселина се препоръчва, но не всяка жена може да оползотвори пълноценно приетата чрез храната фолиева киселина. Metafolin® е разработена и патентована от Merck висококачествена  форма на фолиева киселина, която, за разлика от конвенционалната фолиева киселина, тялото може да използва директно, без да е метаболизира. Metafolin® може да се използва оптимално, от всички жени. Той поддържа здравословното развитие на бебето от зачатието до края на лактацията.
 
Необходимите нива на Фолат са важни по време на бременността, както за кръвообразуването и клетъчно делене, така също и за раждане на дете с нормално тегло. Дори когато кърмите бебето получава Фолат чрез кърмата защото използването му остава високо за нуждите на растежа.

FEMIBION 2 бременност + кърмене съдържа 400 микрограма фолиева киселина (200 микрограма фолиева киселина и съответното количество Metafolin®) за запазване на нива на Фолат и се препоръчва от 13-та седмица на бременността до края на лактацията.

 

Статията е любезно предоставена от sevexpharma.





{START_COUNTER}