PRENATAL JAMIESON

Витамините са органични вещества (синтезирани от растения или животни), които получаваме от храната, тъй като организма не може да ги произвежда или не произвежда достатъчни количества и са от съществено значение за нормалната обмяната на веществата. Минералите са неорганични вещества, които се намират във водата и почвата и се усвояват от растенията. Животните и хората приемат минералите от растенията, с които се хранят. Витамините и минералите са хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да расте и да се развива нормално. Недостатъчното им количество в храната може да доведе различни заболявания в организма. Витамините не могат да функционират, нито пък да бъдат асимилирани, без помощта на минерали. Естествено, при бременността тяхната роля става още по-голяма, с оглед осигуряване на по-добро развитие на плода, раждане на нормално и здраво бебе и запазване здравето на майката. Ежедневното меню на бременната жена трябва да съдържа достатъчно количество витамини и микроелементи. Тя трябва да приема по-голямо количество витамини, тъй като бебето буквално черпи сили единствено от майчиния организъм. За бременните жени недостига на витамини и минерали включва по-голям риск от усложнения по време на бременността, преждевременно  раждане или раждане с ниско тегло или умствено увредено бебе. Ето защо е важно през бременността да се приемат витамини под формата както на добавки, така и на витаминозна храна.
 
Дневната доза на някои витамини, по-специално на фолиева киселина и на желязо във втората половина на бременността не може да бъде осигурена с храната. Дефицита на фолиева киселина (В9) през бременността може да доведе и до отлепване на плацентата, спонтанен аборт, забавено развитие на плода, преждевременно раждане, поднормено тегло на бебето при раждане, сериозни здравословни проблеми при бременната жена (напр. прееклампсия). Допълнителния прием на фолиева киселина преди забременяване и през първите три месеца, може да помогне за предотвратяване на вродени дефекти като спина бифида (дефект на невралната тръба). Необходимата дневна доза е 400 мкг. Тъй като е трудно да се осигурят само с поеманата храна, необходимите по - големи количества от витамина е препоръчително да се приемат като хранителна добавка. Витамин D е необходим за абсорбирането и усвояването на калция от храната. Оптималния прием на калций и витамин D  са необходими за нормалния растеж на костната система на плода. Приемът на достатъчно йод от бременните жени е от изключителна важност за развитието на плода и за профилактика на вродените малформации. България е рискова за йоден дефицит у населението, свързан с ниското съдържание на йод в почвите, съответно във водите, растенията и животинските храни.
 
Биотин се  открива се в малки количества в някои храни. Установено е, че много бременни жени имат дефицит на биотин, тъй като той се разгражда по-бързо по време на бременност. Той е важен е за ембрионалното развитие и неговия дефицит може да доведе до вродени дефекти. 
 
За да се предотвратят дефекти на невралната тръба на бременните жени се препоръчва освен прием на фолиева киселина  400 мкг., така също и на биотин 30 мкг. на ден под формата на мултивитамини.
 
Витамини Е и С намаляват риска от усложнения по време на бременност като оксидативен стрес и прееклампсия. 
 
Една от групите хора, при които набавянето на достатъчно количество магнезий е от жизнена важност са бременните жени. Поради повишената им потребност от магнезий, те често страдат от магнезиев дефицит. При тях липсата на магнезий може да доведе до интензивни и болезнени контракции на матката, които от своя страна създават риск от преждевременно раждане или спонтанен аборт. Дефицитът на този минерал може да увеличи риска от развитие на прееклампсия и забавен растеж на плода. 
 
Дефицита на цинк при бременни жени може да причини забавяне на растежа на плода и ниско тегло при раждане. При по-изразен цинков дефицит се увеличава рискът от вродени малформации на фетуса и преждевременно раждане. Смята се, че над 80 % от бременните жени в света имат неадеквтен прием на цинк, приемайки 9,6 мг. доста под минимално препоръчителните дневни дози (12-15 мг.)
 
PRENATAL JAMIESON са специално подбрани и балансирани витамини, специално създадени за нуждата на бременната жена и кърмещата майка
 
PRENATAL JAMIESON съдържат хелатни минерали и микроелементи, както и биофлавоноиди. Хелатните минерали и микроелементи се абсорбират по-лесно и се усвояват по-добре от организма.
 
PRENATAL JAMIESON съдържат 13 витамина, 8 минерала и микроелемента, биофлавоноиди от ацерола и шипка, хесперидин от лимон, пълноценно комбинирани, за да задоволят  повишените нужди преди, по време и след бременността.
 
Статията е любезно предоставена от sopharmatrading
 




{START_COUNTER}