Коледното желание на Eti76




Еееееех, идва пак Коледа, празници, дни за семейството! Хубаво е да сме заедно, да си разменяме подаръци с близки и приятели, да се смеем на весели истории, да празнуваме, ноооо.... Винаги на празник за нас има и едно НО... Всеки път, когато имам повод да си пожелая нещо, било то за рождения си ден, когато запаля свещичка в църквата, Велик ден е или е Коледа, та дори и когато часовника показва 11:11, винаги си пожелавам едно и също: „Най-сетне и в нашето семейство да изгрее усмивката на едно малко слънчице... И аз да мога да гушна в обятията си нашето чедо... И като се събужда сутрин, още топличко и сънено, да го целувам по топлата и мека гушка, докато се опиянявам от аромата на бебе!”
Да, ама сега си мисля, че тази година Коледното ми желание ще бъде малко по-различно!
Ще си пожелая да е жива любовта!
Да, това е моето желание! И знаете ли защо, защото любовта е това чувство, което всъщност осмисля живота ни!
Преди известно време осъзнах, че толкова много обичам съпруга си, че ако Господ слезе от небето и ми даде избор – да се сдобия с рожба, но да се откажа от Ицката, аз всъщност ще избера човека, който вече шест години е моя опора, подкрепа и осмисля живота ми! Та то всеки миг с него е радост! Как мога да се оплаквам?! Такъв късмет имам да сме заедно, да се обичаме, да има на кой да разчитам за всичко, винаги и по всяко време!
Все още в главата ми звучат думите, с които ми предложи да се омъжа за него: „Искаш ли заедно да отгледаме децата си?” Оооххх, каква ирония на съдбата! Да, разбира се, че искам, но малко се забавихме с постигането на тази мечта! Нищо, сигурно не е дошъл реда да се роди НАШЕТО детенце! Може би то чака, ние да станем готови за него, да помъдреем, да узреем!
Не знам дали сте се сблъскали с осиновяването, но ние тази година се решихме и започнахме процедурата. И знаете ли, има нещо много интересно в принципа, по който казват, че избират кои родители с кое дете да съберат – избират най-подходящите родители за дадено дете! Ето, това е разковничето, може би нашето дете още не се е родило или не му е дошъл реда да се роди! То ще ни избере, когато му дойде времето! Защото аз съм сигурна, че с нас ще му е добре! Като гледам Ицката, как си играе с децата на нашите приятели, как се заливат от смях, докато се бори с тях, как го гледат с широко отворени очи и осъзнавам, че аз имам най-голямото съкровище на света и че съм най-щастливата жена на този свят! Да, така се чувствам! Моля се само, да ми е жив и здрав и да запазим любовта си жива завинаги! А за Коледа, неговия имен ден, му пожелавам, дано скоро нашето дете ни избере! Защото аз съм сигурна, че ние ще бъдем родители, въпроса е само КОГА!



{START_COUNTER}