Коледното желание на sistur

Отново идва Коледа-вълшебното време на годината За мене тя е поредната Коледа с надежда за нещо вълшебно да ми се случи през следващата 2009 година.Тогава всеки,дори най-скептичният,дълбоко в душата си се надява,че ще стане чудо…че мечтата ще се сбъдне.Един мечтае за богатство,друг-за любов,трети просто иска близките му да са живи и здрави.Но всеки си пожелава нещо лично и съкровено във вълшебната нощ,загледан в сипещите се снежинки в бялата тишина навън и святкащите разноцветни лампички на коледното дърво . И  всеки вярва,че ще се сбъдне.Защото иначе за какво са мечтите?
И аз си мечтая нещо.Не,тази година желанието ми не е като досегашните.Тази година като че ли за първи път няма да мисля само за себе си.Сега искам нещо различно.Нещо голямо.Нещо за човека до мен.
Искам човека до мен най- сетне да може да се похвали без страх на целият свят, че ще има някой който да му каже най-накрая „ТАТКО”.Искам  да видя в очите му сълзи от радост, а не както до сега сълзи от мъка...Искам да няма самота,тъга и мъка в неговата душа. Искам щастието на този човек-моят съпруг да обгърне земята,така както снегът покрива мрачния пейзаж и го кара да заблести с хилядите искрици на отразените слънчеви лъчи. Искам светлината да достигне всяко кътче.

 

Искам тази светлина да угасва само за да отстъпи място на спокойствието в тъмнината.И то точно на тази нежна тъмнина,която така загадъчно ни се усмихва през прозореца в Коледната нощ.Тъмнината не е край.Тя е начало.Начало на надеждата за утрешния ден,на вярата,че той ще ни донесе повече,отколкото вчерашният ни е взел.А утрото?Какво по-хубаво от пробуждащ се ден,обещаващ още с изгрева си щастие?
Мечтите…дали се сбъдват по Коледа? Не зная…Но тази година ще проверя.И ако моята мечта се сбъдне,бъдете сигурни,че ще разберете.Най-малкото по усмивката на някой вечно намръщен.
 
Весела Коледа! И мечтайте!



{START_COUNTER}