Начало Статии

Невидимото настояще. Защо бих предпочел да съм роден преди 20 години

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Красен Станчев„Очевидно е, че моралните напътствия и увещанията имат смисъл само когато са отправени към хора, които действат свободно. Насочени към роби, те са напразни.“

Лудвиг фон Мизес, Икономически основи на свободата (1952)

„Миналото е очарователно място за посещение, но със сигурност не бих искал да живея там.“

Арт Гардън, заглавие на статия (2019)

 

Нямам щастието да съм роден през този век, но не бих имал нищо против, дори бих искал това да е така. Не поради лични, а по-скоро поради “обществени” съображения.

Прекаленото забавление и лесното решение не са ефективно обучение!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Прекаленото забавление и лесното решение не са ефективно обучение!Например по информатика и информационни технологии има дългогодишна тенденция да се търсят готови решения с ефектни резултати на иначе много сложни проблеми, с цел да се вдъхва увереност на учениците и така да се мотивират да учат, мислейки че всичко ще става лесно и бързо.

Интересен факт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Интересен фактЦената на пазара на електроенергия „Ден напред“ (в неделя за понеделник) отново потъна в нулеви и отрицателни стойности. Съответно вместо над 3000 MW фотоволтаици в мрежата присъстваха около 1300-1500 MW, тоест половината капацитет беше оставен да почива. Това вече е стандарт за слънчев почивен ден.

България отчита най-висок ръст на цени на производител

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

България отчита най-висок ръст на цени на производител• България отчита най-висок ръст на цени на производител на вътрешния пазар за преработващата промишленост след Унгария от 2021 г. до март 2024 г. (ако се отчете обезценка на форинта, в евро нарастването на цените в Унгария е същото като в България).

Мислете, не сте глупави. А ако сте, тогава ще си понесете последствията

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Мислете, не сте глупави. А ако сте, тогава ще си понесете последствиятаАко Капитал казва, че има немалко проблеми в това да изнасяш безплатен ток, не знам какво повече трябва да се случи, за да си отворят очите и държавата.

Представете си бе, хора.

Сталин, Шостакович, Джуджето, творците и духа на вселените

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Иво БеровАко не сте от посветените, или маниаците не четете това писание. Написаното е дълго, не ви засяга и ще ви се стори скучно
То е изкачване нагоре.

Съпроводено с всичко онова, което съпътства такова изкачване. Падане, ставане, усилие, страх, радост, опасности и възторзи. Срещи със странни, страшни и прекрасни създания.

Единственият риск е да продължим да НЕ знаем какво имаме в земята в България

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Община Челопеч - Община КрумовградОт известно време наблюдавам заформянето на нова анти-минна буря в близост до София. Не смятах да го коментирам, защото отдавна ми е писнало. Няколко души обаче ме питаха, а след като получих доста дълго писмо от някакво момиче в района реших, че трябва да взема отношение. Не съм запознат с проекта, така че прегледах набързо описанието му на сайта на Velocity Minerals – то потвърждава мнението ми.